Mersin Haber, Spor, Ekonomi, Yaşam | habermersin.com

Silifke’nin Gururu Ali Mete Dere, Satrançta Türkiye İkincisi Oldu!

SİLİFKE

Antalya’da düzenlenen Türkiye Küçükler Satranç Şampiyonası’nda Silifkeli genç yetenek Ali Mete Dere rüzgarı esti. 10 yaş kategorisinde zirve ortağı olan Ali Mete, Türkiye 2.'si olarak göğsümüzü kabarttı.

Silifke’den çıkan yetenekler, ulusal arenada başarılarıyla adından söz ettirmeye devam ediyor. Antalya’da gerçekleştirilen ve Türkiye’nin dört bir yanından genç zihinlerin hamlelerini konuşturduğu Türkiye Küçükler Satranç Turnuvası, Silifke için gurur verici bir tabloya sahne oldu.

Zirveyle Aynı Puanı Paylaştı

Aslen Silifkeli olan ancak ailesiyle birlikte Kocaeli Gölcük’te ikamet eden hemşehrilerimiz İsmail ve Fatma Dere çiftinin oğulları Ali Mete Dere, turnuvada gösterdiği üstün performansla dikkatleri üzerine çekti.

10 yaş kategorisinde rakipleriyle kıyasıya bir mücadeleye girişen genç sporcu, turnuvayı şampiyon ile eş puan alarak tamamladı. Averaj farkıyla Türkiye 2.'si olan Ali Mete, bu başarısıyla satranç otoritelerinden tam not aldı.

Hedef: Uluslararası Başarı

Bu derece, sadece Dere ailesi için değil, tüm Silifke camiası için büyük bir mutluluk kaynağı oldu. Genç şampiyonun bu performansı, gelecekteki uluslararası müsabakalar için de büyük umut vaat ediyor.

Silifke’yi ve ailesini gururlandıran Ali Mete Dere’yi tebrik ediyor; azmi, disiplini ve zekasıyla yurt dışındaki turnuvalarda da bayrağımızı dalgalandırmasını diliyoruz. Yolun açık, hamlelerin güçlü olsun şampiyon!

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.