MERSİN’DE TURAN MEŞALESİ

Uluslararası Turan Devletleri Teşkilatı Mersin İl Yönetimi toplandı. Mustafa Uçar "Hedef Turan" diyerek istişare toplantısının hayırlı olmasını diledi.

MERSİN’DE TURAN MEŞALESİ

MERSİN – Türk dünyasının birlik ve beraberlik ülküsünü temel alan, kültürel ve stratejik bağları güçlendirmeyi hedefleyen Uluslararası Turan Devletleri Teşkilatı, Mersin’de çok önemli bir buluşmaya imza attı. Uluslararası Turan Devletleri Teşkilatı Mersin İl Başkanlığı, İl Yönetimi İstişare Toplantısı’nı geniş bir katılımla gerçekleştirdi.

04 Haziran 2026 tarihinde düzenlenen toplantıda, teşkilatın Mersin genelindeki çalışmaları, gelecek dönem projeleri ve Türk dünyasını bir araya getirme vizyonu masaya yatırıldı. Son derece verimli geçen buluşmada, birlik ve beraberlik mesajları ön plana çıktı.

"Hedefimiz Büyük Turan Ülküsüdür"

Toplantının ardından önemli açıklamalarda bulunan yetkililer, Mersin İl Yönetimi olarak yürütülen istişarelerin, teşkilatın gelecekteki adımlarına ışık tutacağını belirttiler. Toplantıya dair yapılan ortak açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Uluslararası Turan Devletleri Teşkilatı Mersin İl Başkanlığı il yönetimi istişare toplantımız hayırlara vesile olsun inşallah. Attığımız her adım, kurduğumuz her cümle bizi ortak geleceğimize bir adım daha yaklaştırıyor."

Açıklamada ayrıca, teşkilatın Akdeniz bölgesindeki en dinamik yapılanmalarından biri olan Mersin İl Başkanlığı'nın, Turan ülküsünü hakkıyla temsil etmek ve bu bilinci genç nesillere aktarmak adına gece gündüz demeden çalışmaya devam edeceği vurgulandı.

Mustafa Uçar: "İnançla ve Kararlılıkla Yürüyoruz"

Toplantının en dikkat çeken ve teşkilat mensupları tarafından büyük bir coşkuyla karşılanan vurgusu ise "Hedef Turan" şiarı oldu. Sürecin öncülerinden ve teşkilatın güçlü isimlerinden Mustafa Uçar, toplantı sonrası yaptığı değerlendirmede kararlılık mesajı verdi.

Uçar, Turan idealinin sadece tarihi bir özlem değil, aynı zamanda geleceğe yön verecek stratejik bir vizyon olduğunu belirterek; Mersin’den yakılan bu istişare meşalesinin tüm Türk coğrafyasında yankı bulacağına olan inancını dile getirdi. Yönetim kurulu üyeleri de Mustafa Uçar’ın liderliğinde ve rehberliğinde, belirlenen hedeflere ulaşmak için koordineli bir şekilde saha çalışmalarına hız vereceklerini ifade ettiler.

Gelecek Stratejileri Belirlendi

Mersin İl Yönetimi İstişare Toplantısı kapsamında, önümüzdeki aylarda yapılması planlanan sosyal sorumluluk projeleri, kültürel etkinlikler ve üye katılım organizasyonları da detaylıca planlandı. Toplantı, yönetim kurulu üyelerinin karşılıklı fikir alışverişleri ve toplu fotoğraf çekiminin ardından, geleceğe yönelik başarı temennileriyle sona erdi.

Ali KEKLİKTEPE

YORUM EKLE